ALAPÍTVÁNYUNK:
Budafoki Úszóversenyzők Alapítvány
1223 Budapest, Völgy u. 3/B.
12012204-00176084-00100005
Adószám: 18263006-1-43Üdvözöljük a Budafóka SE honlapján.
Kérem iratkozzon fel Hírlevelünkre és látogasson el minél többször hozzánk!
2019-02-13 19:50:46 Fókák sikerei 2018-ban! (2.)

Fókák sikerei  2018-ban! (2.)

Összefoglaljuk az elmúlt esztendő lényeges eredményeit, még élvezzük egy kicsit a tavalyi sikereket. Bátran kijelenthetjük: Jó év volt a BFSE úszóinak 2018!

A második részben a hazai kiemelkedő eredményekre tekintünk vissza részletesen: 

 • Az OB-k során sikerült megőrizni az előző évi helyezésünket az országos egyesületi rangsorban, azaz 7. hely! Figyelembe véve a magyar úszósport elképesztő erősségét és sikereit ez bizony nagyon dicséretes!

 • Felnőtt OB Debrecen - Márton Richárd (400 m gyorson) és Zombori Gábor (100 m háton) bronzérmei  jellemzik ezt. Külön dicséret illeti  Zombori Gábort, aki 50-100-200 m háton is országos évjáratos csúcsot ért el, és a váltókat is (4. hely, 4. hely, 7. hely)
  Az OB pontversenyében 10. helyen végzett a csapat (550 pont).
 • Békéscsabán kitűnő idő és remek körülmények között, csöppnyi csapattal (2 fő) indultak a Nyíltvízi Úszás Medencés OB-n a Budafókások.  Így is sikerült korosztályuk eredményhirdetésekor dobogóra állniuk és jó szereplést "összeúszni":    1500 m gyors -  Galyassy Szilárd  3., Zombori Gábor 4.        5000 m   -  Galyassy Szilárd  2., Zombori Gábor 3.     
 • Százhalombattán a Rövidpályás Országos Bajnokság zajlott november 07-10 között. A legjobb férfi úszóink (Győri Mikes, Győri Csanád, Potesz Levente, Galyassy Szilárd, Mészáros Márk, Márton Richárd, Rácz Regő, Zombori Gábor, Vántóczki Gergely) versengtek a helyezésekért és pontokért, a BFSE végül a verseny 9. helyén zárt 435 ponttal gyarapítva a bajnoki pontjainkat. Váltótagként dobogón is állhattak a Fókák, egyéniben 5 darab 5. helyet, 6 db 6. helyet , és 3-3 7. és 8. helyet „úsztak össze”. Sajnos azonban két kizárás is előfordult, ezzel elengedtünk néhány pontot.  Zombori Gábor – tartva kiváló ifjúsági olimpiai formáját – kimagaslóan jól úszott, hat alkalommal ért el országos  évjáratos csúcsot háton  és vegyesen! Több egyéni rekordnak örülhettünk, gratulálunk Horváth Tamás úszócsapatának: Szép volt Fiúk!
 • Az Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővársárhelyen került lebonyolításra május utolsó hétvégéjén. A fiú Fókák szorgosan gyűjtötték az érmeket és helyezéseket, így a BFSE az egyesületi rangsorban 6. helyet (1056 pont) szerzett. Két bajnoki cím (4x100 m gyorsváltó, Zombori Gábor 200 m vegyes), 4 ezüstérem (Rácz Regő 50 m gyors, Zombori Gábor 50 m és100 m hát és 400 m vegyes), két bronzérem (4x100 m vegyesváltó, Galyassy Szilárd 50 m pillangó), a „termésünk” a dobogón.
 •  Serdülő Országos Bajnokság Győrben: A második nap legkiélezettebb versenye a fiúk 400 méteres gyorsúszása volt, ahol Galyassy Szilárd került ki győztesként a szoros küzdelemből 3:58:96-os idejével, így szerezve meg első aranyérmét a versenyen. Szilárd számára azonban folytatódott a sikerszéria: a harmadik napon a 100 méteres gyorsot (52:16), a negyedik napon pedig a 200 méteres gyorsúszás számot (1:53:43) és a 100 méteres pillangót (55:22) nyerte meg. A Budafóka úszója három ezüst- (50 m gyors, 200m pillangó, 50m pillangó) és két bronzérmet is szerzett (800m gyors, 1500m gyors) egyéniben, csapattársaival Zombori Gáborral, Potesz Leventével és Győri Mikessel együtt pedig a dobogó második fokára állhatott a 4x100m vegyes váltóban szerzett eredményüknek köszönhetően, 4x100m gyors váltóban pedig a harmadik helyen értek célba.

 • A fiatalabb korosztályos OB-ken is tisztességgel álltak helyt a Fókák, egyéni rekordokat elérve…

egyéb hazai versenyek:

 • A BFSE úszói indultak az Arany Üst nemzetközi versenyen, a Delfin- és Béka Találkozón, az összes székesfehérvári utánpótlás viadalon, a Szalay János Emlékversenyen, a BVSC Kupán, és a Budapest Kupákon és Utánpótlás versenyeken.

 • a százhalombattai VIII. MATRICA KUPÁN (okt. 13-14) Csapatversenyben a  Budafóka SE a 38 csapatból a 2. helyet szerezte meg.
 • Budapest Kupa 3. fordulójában versenyeztek: Október 20-án a 2005-2006. korcsoportos versenyzőinknek a 800 m gyorsúszás felmérése volt az elsődleges cél. Mindenki egyéni csúccsal teljesítette a távot, közülük Molnár Dóri és Rátkai Zsófi megúszta az aranyjelvényes szintet. A kicsit idősebbek is jól szerepeltek és összességében  a csapatversenyben a BFSE a harmadik helyen végzett. Az idősebbeknél a fiúk ranglistáját Galyassy Szilárd vezette.
 • A novemberi dr.Csik Ferenc Emlékversenyre a hagyományokhoz hűen nagy úszócsapattal utaztunk Sopronba, ahol 37 Fóka versenyzett és a csapatverseny második helyén végeztünk. Az élmény és a sok érem mellett a  legtöbb pontot elért versenyzőink:

2003-2004  1. Potesz Levente  2. Győri Mikes

2004-2006  3. Molnár Flóra

2007            1. Flórián Natália  3. Sánta Villő                                                                                                                

2008            1. Pálinkás Luca  2. Zombori Szofia                                                                                                               

2010            1. Bencsics Angéla

 • Hódmezővásárhely, VII. NATURTEX Kupa:
  A november végi korosztályos nemzetközi versenyen a BFSE úszócsapata összesítésben a 4. helyet szerezte meg a pontversenyben, 12 arany, 13-13 ezüst és bronzérem került a Fókák nyakába. A dobogó tetején állhatott az „idősebbek” (Márton Richárd, Galyassy Szilárd) mellett több fiatalabb budafoki versenyző is: Potesz Levente, Flórián Natália, Rátkai Zsófia, Molnár Dóra, Pálinkás Luca.  

Noha a lista közel sem teljes, az elért  - itt bemutatott - sikereink büszkeségre adnak okot.

Gratulálunk versenyzőinknek és külön az edzőiknek:

Horváth Tamásnak, aki 2018-ban a Kiemelt Edzői Program (KEP) tagja volt, Lukács Zsuzsa és  Lukács Éva edzőknek. Az edzői team tagjai tavaly Gerevich Ösztöndíjban részesültek.


2019-02-06 18:32:24

Fókák sikerei  2018-ban! (1.)

Összefoglaljuk az elmúlt esztendő lényeges eredményeit, még élvezzük egy kicsit a tavalyi sikereket. Bátran kijelenthetjük: Jó év volt a BFSE úszóinak 2018!

Az első részben a nemzetközi kiemelkedő eredményekre tekintünk vissza részletesen:

- Zombori Gábor a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián egyéniben két 7. hely és egy 8. hely mellett a férfi vegyesváltó tagjaként 4. helyen végzett.

- Nyíltvízi úszásban Galyassy Szilárd az Eilat-i FINA JUNIOR VILÁGBAJNOKSÁG-on csapatban aranyérmes lett. Így 2018-ban is ünnepelhetünk egy junior világbajnok Fókát!

- Bomba formát mutatott Zombori Gábor a helsinki Junior Európa-bajnokságonHorváth Tamás még csak 16 éves tanítványa egyéniben a hátúszó számokban remekelt, a hosszabbik távon majdnem megcsípte a dobogót.  A váltószámokban is kiúszta magát és a 4x100 m mixed gyorsváltó reggeli tagjaként bronzérmet nyert! A 4x100 m mixed vegyesváltóban az előfutamokban legjobbja közelében teljesített, a magyar négyes a délutáni döntőben 5. helyen ért célba. Hasonló volt a férfiak 4x100 m vegyesváltója: 6. hely. 100 m háton korosztályos magyar csúcsot döntött.

- 3 Fóka indult a budapesti, Duna-Arénában rendezett október eleji FINA Világ KupánMárton Richárd, Mészáros Márk és Rácz Regő.  Büszkék vagyunk rájuk!

- Korosztályos válogatott versenyzőink jól úsztak a különböző nemzetközi viadalokon (V4 – Plzen/CZE, CECJM – Novi Sad/SRB), Márton Ricsi egy belgiumi versenyen is rajtkőre állt, és hárman edzőtáboroztak a MÚSZ-szal Dél-Afrikában.

- Nyáron a BFSE úszócsapata Klagenfurtban versenyzett a UNITED WORLD GAMES-en!  A United World Games eseményét a kitűnő rendezés, a remek hangulat, a csodaszép környezet és szép Fóka úszósikerek jellemezték. A rangidős Rácz Regő vezérletével kitettek magukért a Fókák, nemcsak a „fő” váltót nyerték meg, hanem rengeteg érem került a nyakukba és sok egyéni csúcs dőlt meg. Az élmény örökre megmarad a résztvevőknek:  Csabai Anna, Flórián Natália, Győri Júlianna, Hrobár Eszter, Kulcsár Lili, Molnár Dóra, Nagy Emese, Nagy Janka, Pálinkás Luca, Rácz Anna, Rátkai Zsófia, Revuczky Anna, Schmidtka Borbála, Szabó Lili Sára, Borhi Olivér, Boros Bendegúz, Gulyás Szilveszter, Győri Csanád, Győri Mikes, Pallang Ottó, Potesz Levente, Rácz Regő, Revuczky Mátyás, Szabó Csongor.

 


2019-01-18 12:43:38

Válogatott úszóink idén is háromhetes külföldi edzőtáborral folytatják felkészülésüket. A Magyar Úszó Szövetség szervezésében a már jól ismert – és tökéletes körülményeket biztosító – phuket-i Thanyapurában január 19 – február 09 között dolgozik Horváth Tamás vezetőedző irányításával  3 Fóka: Galyassy Szilárd, Zombori Gábor és Márton Richárd.

Kitartás fiúk, jó munkát!

 


2019-01-17 09:56:25

A Jövő Bajnokai a régiók versenyében csapnak össze!

Igazán egyedülálló hangulat és parázs csaták várhatók a vízben január 20-án vasárnap, Budapesten a Tüske uszodában, ahol a Jövő Bajnokai program 9 régiója és közel 300 fiatal tehetsége méri össze tudását. Az izgalmas versenyeken túl az idei felszereléseket is megkapják JB kerettagok.

A régiók közötti összecsapás, váltóversenyekkel lesz tarkítva, ahol a végén a legtöbb pontot gyűjtő régió állhat majd a dobogó legfelső fokára. Zárásképpen pedig a régiók legerősebb fiú és lány úszói ugranak vízbe a legembertpróbálóbb megmérettetésen, a Csillagszóró versenyen. Szurkoljunk együtt a helyszínen!

 

Bemelegítés: 9:30 óra

Ünnepélyes megnyitó és felszerelés osztás:11:00 óra

Rajt: 12:00 óra

Forrás MÚSZ


2019-01-15 13:34:04

 

Töltődik a VERSENYNAPTÁR, folyamatosan frissítjük az új információkkal. Jó böngészést!


előző  2   következőTÁMOGATÓINK:
LETÖLTHETŐ
DOKUMENTUMOK:


Hírlevél fel/le
iratkozáshoz adja
meg az e-mail címét:
(c) Budafóka XXII. SE. Minden jog fenntartva!
Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat
Design: AlexandraDesign Honlapkészítés: RÉVÉSZ COMPUTER