ALAPÍTVÁNYUNK:
Budafoki Úszóversenyzők Alapítvány
1223 Budapest, Völgy u. 3/B.
12012204-00176084-00100005
Adószám: 18263006-1-43Üdvözöljük a Budafóka SE honlapján.
Kérem iratkozzon fel Hírlevelünkre és látogasson el minél többször hozzánk!

A BUDAFÓKA XXII. SE története

A Budafóka XXII. Sportegyesület 2003-ban alakult. Létrehozását az alapítók azért tartották fontosnak, mert a Dél-Budai régiónak - elsősorban a XXII. kerületnek, továbbá a szomszédos településeknek (Érd, Diósd, Szigetszentmiklós, Tököl) - szüksége volt egy olyan sportegyesületre, amelyben szervezett keretek között valósul meg a gyerekek sportoktatása, a tehetséges gyermekek utánpótlás nevelése és az élsport sikeres működése.

Az egyesület öt szakosztállyal kezdte működését:

- úszó
- vízilabda
- szinkronúszó
- görkorcsolya
- triatlon


2004-ben  új uszoda épült Budafokon, mely egyfajta sportcentrumként funkcionál.
A műszaki, technikai feltételek javulása, tehetséges fiatal edzők alkalmazása lehetővé tette, hogy a  gyermekek a korábbinál magasabb szinten versenyezzenek, bekapcsolódjanak a magyar úszó- és vízilabdasport, szinkronúszás, görkorcsolya  utánpótlás-nevelési programjaiba. Horváth Tamás a kezdetektől a legsikeresebb szakosztály, az úszó szakosztály vezetőedzője.

2005. januárjában nyert felvételt a Budafóka XXII. SE a Magyar Vízilabda Szövetség  és a Magyar Úszó Szövetség tagja közé.

Az egyesület már az első években kiemelkedő eredményeket ért el és a klubvezetés célja ezen eredmények bővítése, megtartása volt, amit sikerült folyamatosan elérni. Kiemelendő, hogy a rendkívül sikeres magyar úszósportban az utóbbi években az egyesületi rangsorban rendre a legjobb 10 között végeznek a Fókák, sikereiket számtalan magyar bajnoki cím, országos csúcs, és válogatott úszóik révén szép nemzetközi sikerek is fémjelezik. Érdemes megemlíteni - a teljesség igénye nélkül - 2011-től a legkiválóbb budafoki úszók nevét, akik már beírták magukat a BFSE arany lapjaira:

Márton Richárd, Török Eszter, Vántóczki Gergely, Kurdi Zsófia, Szőke Viktória, Mészáros Dóra, Székelyi Dániel, Kurucz Zsuzsanna, Zombori Gábor, Bujtor Dávid és Mészáros Márk. Természetesen minden versenyző Fóka sikerének örülünk és remélhetőleg a jövőben is sokszor gratulálhatunk sportolóinknak!

Részletes - minden szakosztály munkáját bemutató - éves eredményeket felvonultató szakmai beszámolók az alábbiakban olvashatók:

 

 

 

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

  • 2015 feltöltés alatt

 

 

 

 
TÁMOGATÓINK:


LETÖLTHETŐ
DOKUMENTUMOK:


Hírlevél fel/le
iratkozáshoz adja
meg az e-mail címét:
(c) Budafóka XXII. SE. Minden jog fenntartva!
Design: AlexandraDesign Honlapkészítés: RÉVÉSZ COMPUTER